Innovaatioseteli ideoiden kaupallistamiseen

Mikä on innovaatioseteli?

Innovaatioseteli on Business Finlandin myöntämä 5000 € arvoinen rahoitusavustus, jonka avulla kansainvälisestä kasvusta kiinnostunut yritys voi rahoittaa ulkopuolisen osaajan ja asiantuntijan palveluita oman ideansa eteenpäinviemiseksi.

Avustus myönnetään uusille tuote- tai palveluideoille, joilla nähdään olevan potentiaalia kansainvälisillä markkinoilla. Innovaatioseteliä voi hyödyntää vain kerran palveluihin, jotka liittyvät tuote-tai palveluideoiden kehittämiseen, joten ennen hakemuksen tekemistä, on hyvä pohtia mihin käyttötarkoitukseen rahoitusta kannattaa erityisesti hakea.

Innovaatiosetelissä ei ole omavastuuosuutta, mutta rahoitustuki maksetaan hakijayritykselle jälkikäteen, kun ulkopuolisen palveluntuottajan ja asiantuntijan työ on hyväksytty ja maksettu. Eli omaa rahaa pitää löytyä palkkion maksuun, ennenkuin 100% rahoitustuki (hinta ilman arvonlisää) maksetaan takaisin yritykselle.

 

”Testaa ideaasi meidän kanssa .”


 

Kenelle seteli on tarkoitettu?

Seteli on tarkoitettu erityisesti päätoimiselle pk- yrityksille, joilla on jo kansainvälistymiseen liittyviä suunnitelmia ja jotka hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Kehittämiseen liittyvää ulkopuolista asiantuntijapalvelua voi käyttää mikäli tuote- tai palveluidea on tarkoitettu myytäväksi tuotteeksi.  Rahoitus sopii esimerkiksi tuotteen tai palvelustrategian rakentamiseen, hinnoitelustrategian tai kaupallistamiseen liittyvien toimenpiteiden arvioimiseen.

 

Mihin innovaatiosetelirahoitusta voi käyttää?

Coutsin palveluita ovat tuote- tai palvelumuotoiluun liittyvät liiketoimintamahdollisuuksien arvioinnit ja laskelmat.   Jos olet kiinnostunut selvittämään sopisiko innovaatioseteli sinun yrityksesi kehittämishankkeeseen tai yrityksesi tarpeisiin, niin otathan yhteyttä.  Keskustellaan ensin yhdessä millaista tukea tarvitsisit tuotteesi tai palvelusi kehittämisessä. Keskustelu on maksuton eikä velvoita mihinkään.

Lisätietoa innovaatiosetelistä löydät BusinessFinlandin sivuilta.

Hakuprosessi on tehty helpoksi – päätökset saadaan nopeasti. Olemme apuna niin hakemuksen kuin projektisuunnitelman laatimisessa kuin itse palvelun toteuttajanakin.